Hem  Om Mig  Kontakt  Foto  Galleria 

 

 

 

 

 

 

Lennart - mer än bara fotograf.

Många är redan väl bekanta med Lennart som fotografen med enastående kunskap och erfarenhet vad gäller fotografering.Men vem är Lennart vid sidan av sitt yrkesliv som fotograf? Lennart berättar. Tävlingscykling har alltid legat mig varmt om hjärtat. I över 11 år har jag tävlat aktivt. Jag fick bland annat fick representera Sverige internationellt vid många lopp. En andraplats i SM 1962 samt över 50 förstaplatser vid andra tävlingar kan läggas till meritlistan. En ryggskada satte dessvärre stopp för karriären. Mitt stora cykelintresse finns dock kvar. Nuförtiden cyklar jag 10-15 mil i veckan, året om.

 Musik är en annan av mina passioner. Jag har spelat piano sedan jag var sju år. Vid pianot spelar jag gärna Charlie Norman-låtar, jazz eller boogie-woogie i eget arrangemang.

Det kanske största intresset är trots allt engelska bilar. Redan från det att jag var 17 år har en MGA varit högst upp på önskelistan. Drömmen blev efter många års väntan verklighet 1993 då jag skaffade mina första MGA 1600 roadster-61. Denna ögonsten har vunnit många utmärkelser, bl.a. Sveriges snyggaste sportbil. Veteranbilen har uppmärksammats vid flera tillfällen i olika medier och är numera en rikskänd sportbil.

Ett annat stort intresse är fågelskådning som jag haft sedan jag var sju år. Numera så fotograferar jag också fåglar runt om i södra Sverige med de stora fågelsjöarna Tåkern, Hornborgasjön och ,Roxen  som favoriter .Har även haft vernissager med fågelbilder .Ger även ut en almanacka med fågelmotiv varje år.

Och så kommer vi då ofrånkomligt in på fotografering. Jag har alltid haft intresse för bilder. Jag började att fotografera i 30-årsåldern då nära och kära behövde hjälp med fotografering för bröllop och andra uppdrag. Jag blev ganska snart medlem i Nässjö fotoklubb. Jag fick mina bilder prisbelönta vilket sporrade mig att utvecklas som fotograf. Meriter svensk mästare (även en andraplats) i svartvitt foto. Guld, Silver och bronsmedaljör vid porträttfotografernas årliga tävling. Högsta utmärkelser (Första och en andra-plats) i RIFO(Riksfotoutställngen)Vinnare i över 100 andra tävlingar. Representerad i Hasselbladsforum. Kulturstipendiat Nässjö Kommun. Hårt arbete ligger bakom dessa meriter. Jag skulle beskriva mig själv som en fokuserad tävlingsmänniska

Lennart A