Lennart - mer än bara fotograf


Många är redan väl bekanta med Lennart som fotografen med enastående kunskap och erfarenhet vad gäller fotografering. Men vem är Lennart vid sidan av sitt yrkesliv som fotograf? Lennart berättar.

Tävlingscykling har alltid legat mig varmt om hjärtat. I över 11 år har jag tävlat aktivt. Jag fick bland annat fick representera Sverige internationellt vid många lopp. En andraplats i SM 1962 samt över 50 förstaplatser vid andra tävlingar kan läggas till meritlistan. En ryggskada satte desvärre stopp för karriären. Mitt stora cykelintresse finns dock kvar. Nuförtiden cyklar jag "bara" 10-15 mil i veckan, året om.

Musik är en annan av mina passioner. Jag har spelat piano sedan jag var sju år. Vid pianot spelar jag gärna Charlie Norman-låtar, jazz eller boogie-woogie i eget arrangemang.

Det kanske största intresset är trots allt engelska bilar. Redan från det att jag var 17 år har en MGA varit högst upp på önske listan. Drömmen blev efter många års väntan verklighet 1993 då jag skaffade mina första MGA 1600 roadster-61. Denna ögonsten har vunnit många utmärkelser, bl.a. Sveriges snyggaste sportbil. Veteranbilen har uppmärksammats vid flera tillfällen i olika medier och är numera en rikskänd sportbil.

Ytterligare ett intresse är för mig naturen och då framför allt fågelskådning. Öland är fint, men också fågelsjöar i allmänhet. Jag lämnar dock kameran hemma för detta, det känns bra att bara kunna koppla av emellanåt också.

Och så kommer vi då ofrånkommligt in på fotografering.

Jag har alltid haft intresse för bilder. Jag började att fotografera i 30-årsåldern då nära och kära behövde hjälp med fotografering för bröllop och andra uppdrag.

Jag blev ganska snart medlem i Nässjö fotoklubb. Jag fick mina bilder prisbelönta vilket sporrade mig att utvecklas som fotograf.

Meriter


  • Svensk mästare (även en andraplats) i svartvit foto

  • Guld, Silver och bronsmedaljör vid porträttfotografernas årliga tävling.

  • Högsta utmärkelser (Första och en andra-plats) i RIFO(Riksfotoutställngen)

  • Vinnare i över 100 andra tävlingar.

  • Representerad i Hasselbladsforum

  • Kulturstipendiat Nässjö Kommun

Hårt arbete ligger bakom dessa meriter. Jag skulle beskriva mig själv som en fokuserad tävlingsmänniska.
Fotograf Lennart Ahlsén

Fotograf Lennart Ahlsén

Lennart i cykeltävling

Lennart spurtar mot mål

Lennart inför cykelstart

Lennart inför cykelstart

Lennart vid sin MGA

Lennart vid sin MGA